Мінветеранів розробляє нову систему психологічної та медичної реабілітації

Мінветеранів розробляє нову систему психологічної та медичної реабілітації

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів працює над створенням нової дієвої системи психологічної та медичної реабілітації ветеранів.

Як передає Укрінформ, про це сказала міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час робочої поїздки на Донеччину, повідомляє пресслужба Мінветеранів.

«На минулому тижні ми звітували перед Президентом про виконання програм у 2021 році та щодо планів на цей рік. Президент виділив три пріоритети для Мінветеранів: житло, ветеранське підприємництво та реабілітація. Наразі Міністерство працює над створенням дієвої системи загальнодержавної психологічної та медичної реабілітації ветеранів. Адже за 30 років її так і не було побудовано», - сказала Лапутіна.

Вона зазначила, що за ініціативою Президента України у всіх областях до 2023 року будуть створені сучасні реабілітаційні центри, де надаватимуть послуги військовослужбовцям і ветеранам.

Читайте також: У Мінветеранів обговорили з представниками сектору безпеки та оборони напрямки співпраці

«Прем’єр-міністр провів зустріч з нами усіма – Мінветеранів, Мінохорони здоров'я, Мінсоцполітики, НСЗУ, за участю уповноваженого з гуманітарних питань Офісу Президента, і дав доручення промоніторити ефективність діяльності, стан кожного реабілітаційного центру. І вибудувати єдину модель, в яку імплементувати ветеранів.Наразі міністерство розробляє механізм, який дозволить зібрати кращі практики, напрацьовані у всіх відомствах та на місцях, а також міжнародний досвід, і перетворити їх на сучасну державну систему», - сказала міністр.

Як повідомлялося, протягом 2022 року має відбутися повноцінний запуск нативних мобільних застосунків “еВетеран”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-