Лапутіна: Житло для ветеранів-переселенців є пріоритетним питанням для держави

Лапутіна: Житло для ветеранів-переселенців є пріоритетним питанням для держави

Фото
Укрінформ
Для держави є пріоритетним питання забезпечення житлом ветеранів-переселенців і захисників, які отримали інвалідність внаслідок участі у бойових діях.

Як передає Укрінформ, про це сказала міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна під час свого робочого візиту на Донеччину, повідомляє пресслужба Мінветеранів. 

«Звільнена Донеччина має енергію розвитку. Тут будуть народжуватися та зростати діти, будуватимуться нові долі. Ми сподіваємося, що для тих людей, які через окупацію втратили свої домівки, Краматорськ стане рідним містом, і вони зможуть розбудовувати тут свої родини. Сьогодні для Президента України, керівництва уряду є пріоритетним питання забезпечення житлом ветеранів-переселенців і Захисників, які отримали інвалідність внаслідок участі у бойових діях. Бюджетом цього року передбачено 5,5 млрд гривень на придбання житла для майже 4 тисяч Захисників та їхніх родин», – сказала Лапутіна.

Вона зазначила, що під час зустрічі з головою Донецької обласної державної адміністрації Павлом Кириленком було зроблено наголос на реалізації субвенцій з державного бюджету на придбання житла, яке розпочнеться у квітні 2022 року.

Читайте також: Мінветеранів працює над усуненням прогалини між суспільством і ветеранами – Лапутіна

Лапутіна також ознайомилася з будівництвом 12-поверхового будинку на 121 квартиру, зведення якого вперше за роки Незалежності України відбувається у місті Краматорськ за бюджетний кошт. Наразі роботи виконані на 18%.

Як повідомлялося, у державному бюджеті на 2022 рік 5,5 млрд грн передбачені на житло ветеранам та їхнім сім’ям.

Фото: mva.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-