Україна вивчить досвід ЄС щодо послаблення карантину

Україна вивчить досвід ЄС щодо послаблення карантину

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив МОЗ проаналізувати карантинні обмеження з урахуванням епідемічної ситуації та рекомендацій країн ЄС і, за необхідності, внести зміни до тих вимог, що діятимуть після 31 березня у помаранчевих та зелених зонах з огляду на весняно-літній період.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, про це йшлося на селекторній нараді щодо протидії поширенню на території України коронавірусної хвороби COVID-19. 

«Низка європейських країн уже послаблює карантинні заходи для туристичних поїздок. У березні, за прогнозами, ми вийдемо на стабілізацію епідемічної ситуації. Тож маємо зараз напрацювати нові рішення на весняно-літній період», — сказав Шмигаль.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, вперше за останні чотири тижні кількість нових випадків коронавірусу склала менш як 200 тисяч за тиждень. Так, минулого тижня було зафіксовано 191 тисячу нових випадків захворювання, що на 19% (або на 43 тисячі випадків) менше, у порівнянні з попереднім тижнем. Також у МОЗ відзначили зменшення кількості госпіталізацій. За минулий тиждень до лікарень потрапили 20 тисяч пацієнтів, що на 4 тисячі менше, ніж тижнем раніше.

Читайте також: В Україні «червоними» залишаються п’ять областей, «жовтих» - чотири

«Вперше за шість тижнів кількість виписаних із лікарень перевищила кількість госпіталізованих. Це призводить до того, що кількість зайнятих ліжок із хворими коронавірусною хворобою постійно зменшується», — сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, завантаженість ліжок, відведених для хворих на COVID-19, нині становить 35%.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби, 20 лютого, в Україні виявлено 13 562 випадки зараження коронавірусом. Загалом за час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 4 734 333 особи, з них одужали - 3 952 363, померли 104 645 людей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-