Рада розгляне законопроєкти про статус захисників України та Героїв Небесної Сотні

Рада розгляне законопроєкти про статус захисників України та Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
Верховна Рада упродовж поточного пленарного тижня 22-25 лютого розгляне закопроєкти щодо визначення статусів захисника та захисниці України, а також Героїв Небесної Сотні.

Про це голова парламенту Руслан Стефанчук повідомив під час засідання Погоджувальної ради, передає кореспондент Укрінформу.

Так, він поінформував, що минулого тижня у Верховній Раді відбулася зустріч за участю керівництва парламенту і представниками деяких комітетів ВР із родинами загиблих захисників України та Героїв Небесної Сотні.

Читайте також: У День Героїв Небесної Сотні МЗС Латвії підсвітили синьо-жовтими кольорами

"Ми домовилися внести на розгляд парламенту законопроєкти про визначення статусу захисника і захисниці України, а також питання, пов’язані зі статусом Героя Небесної Сотні, та розпочати роботу над розробкою гідного соціального забезпечення згаданих категорій громадян", – поінформував Стефанчук про результати зустрічі.

Читайте також: За Україну біля Лінкольна: у Вашингтоні провели мітинг проти агресії РФ

Як повідомляв Укрінформ, в Україні, згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року, 20 лютого відзначають День пам’яті Героїв Небесної сотні.

Саме 18-21 лютого 2014 року у Києві були найжорстокіші протистояння між силовиками та учасниками Революції Гідності. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану.

17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

105 Героям Небесної Сотні посмертно присвоєно звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-