Глава МКІП пояснив мету інформаційних провокацій від росіян

Глава МКІП пояснив мету інформаційних провокацій від росіян

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко закликав у ці напружені дні користуватися інформацією з перевірених джерел.

Про це Ткаченко сказав під час брифінгу в Укрінформі.

"У мене велике прохання: в ці напружені дні користуйтесь в першу чергу офіційною інформацією. Всі наші офіційні джерела доступні 24/7. Активно реагують на ту чи іншу проблему, тому що інакше ми стаємо заручниками інформаційних провокацій, які розповсюджують росіяни, і їхня мета посіяти паніку і хаос, заплутати світ, і завдяки фейковим приводам вдатися до ескалації і посиленню воєнних дій", - сказав Ткаченко.

Він зазначив, що 17 лютого, коли фактично розпочалася активна фаза обстрілів, Україна вступила і в нову фазу гібридної війни. За його словами, така війна передбачає те, що Росія намагається незмінно брехати про Україну і росіянам, і всьому світові.

Читайте також: Брифінг міністрів Резнікова і Ткаченка

"Фактично Москва ультимативно оголошує свої законні права на Україну, пострадянський простір, а також Східну Європу, і цілком прозоро натякає, що готова до агресії. Російський слід присутній і в кібератаках на державні сайти. Інформаційні ресурси РФ та бойовиків створюють свою картинку війни і запускають свої великі провокації. Російські окупаційні війська здійснюють масовані обстріли українських поселень поруч з лінією розмежування. Не припиняються маніпуляції та бридкі провокації в ОРДЛО, фейкові підриви, в яких звинувачують українську сторону. Записані завчасно відеозвернення окупаційних військ. Їхня мета - завдяки фейкам і маніпуляціям переконати і жителів ОРДЛО, і світ, що Україна готується до наступу, що, безперечно, є повною брехнею", - додав міністр.

Як повідомлялося, МКІП, інформаційне агентство "Укрінформ" і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки запустили роботу оперативного пресцентру щодо актуальної інформації навколо ситуації у зоні проведення ООС та державного кордону України. Представники державних органів, відповідальних за безпеку - Міноборони, МВС, МЗС та інших відомств щодня інформуватимуть про ситуацію в районі ООС та навколо України в цілому. Графік виходу спікерів: о 9:30, 13:30 та 17:30.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-