Зеленський ушанував пам’ять Героїв Небесної Сотні

Зеленський ушанував пам’ять Героїв Небесної Сотні

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський з дружиною вшанували пам’ять загиблих вісім років тому учасників Революції Гідності.

Як повідомляє Укрінформ, глава держави опублікував відео з алеї Героїв Небесної Сотні. На ньому - кадри з церемонії вшанування президентським подружжям пам’яті загиблих.

“Вічна пам'ять загиблим на Майдані! Вічна пам'ять Героям Небесної Сотні!” - написав Зеленський у Фейсбуці.

Глава держави разом із дружиною поставив лампадки до хреста біля храму Архистратига Михаїла та Українських Новомучеників і вдарив у Дзвін Гідності.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – співвітчизників, які без вагань віддали свої життя за омріяну нашим народом свободу, за право жити в незалежній державі, у сім’ї європейських народів. Їхній подвиг – це свідчення незламності українців, які продовжують боротися за своє майбутнє», – процитували згодом у пресслужбі Офісу Президента слова Зеленського.

Глава держави наголосив, що український народ і нині демонструє світовій спільноті свою єдність і відданість демократичним цінностям, за які поклали життя і Герої Небесної Сотні на Майдані, і воїни на сході України.

Дружина Президента Олена Зеленська переконана, що загиблі за Україну герої не вмирають, але живим їх дуже бракує.

“Якими б вони були зараз? Хтось відвів би дітей до школи, хтось дочекався б онуків. Працював, навчався, кохав, боровся, мріяв. Жив. Герої не вмирають, але як же їх бракує живим… Небесна Сотня. Вісім років пам'яті”, - зазначила перша леді у Фейсбуці.

Як повідомлялося, в Україні згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року відзначають 20 лютого День Героїв Небесної Сотні.

Саме 18-21 лютого 2014 року у Києві були найжорстокіші протистояння між силовиками та учасниками Революції Гідності. 20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану.

17 лютого 2021 року Верховна Рада визнала Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

105 Героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-