«Готові до спротиву»: стартував конкурс роликів на військово-патріотичну тематику

«Готові до спротиву»: стартував конкурс роликів на військово-патріотичну тематику

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики оголосило мистецький конкурс з виробництва чотирьох відеороликів на військово-патріотичну тематику "Готові до спротиву".

Як передає Укрінформ, про це МКІП повідомляє у Фейсбуці.

Зокрема пропонується створити два відеоролики про мету, завдання і призначення системи національного спротиву (територіальної оборони) і ще два - про можливості долучення до військового резерву Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Участь у конкурсі можуть брати творчі спілки, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності.

Переможці отримають понад пів мільйона гривень.

Заявки на участь приймаються до 15:00 18 лютого.

Детальну інформацію можна дізнатися за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня в Україні набув чинності Закон “Про основи національного спротиву”, який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Згідно із документом, у кожній зоні тероборони та в кожному місті, чисельність населення якого перевищує 900 тисяч жителів, мають бути створені бригади ТрО, у кожному районі територіальної оборони та в кожному адміністративному центрі області мають бути створені батальйони тероборони, у зонах територіальної оборони, чисельність населення яких перевищує 2,4 млн жителів, мають бути створені додаткові військові частини (підрозділи) тероборони.

Читайте також: В Україні створили «Партизанську мережу» на випадок російського вторгнення

У складі Сил ТрО: 25 бригад, 150 батальйонів, 10 тисяч осіб за штатом мирного часу та 130 тисяч у особливий період. Основу добровольчих формувань територіальних громад складатимуть українці, які служили в ЗСУ чи правоохоронних органах. Тих, хто не служив, зараховуватимуть після присяги. Для зарахування необхідно пройти медичний, професійний та психологічний добір, підписати контракт добровольця територіальної оборони.

Сили територіальної оборони ЗСУ очолює генерал Юрій Галушкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-