Словаччина відправить в Україну системи для розмінування та медичні матеріали

Словаччина відправить в Україну системи для розмінування та медичні матеріали

Укрінформ
Влада Словаччини ухвалили рішення про відправку в Україну кількох систем для розмінування та медичних матеріалів на 1,7 млн євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Slovak Spectator.

Міністр закордонних справ Іван Корчок заявив, що системи для розмінування слід розглядати як оборонні пристрої, які допоможуть зберегти життя мирним жителям.

«Я розглядаю це (допомогу – ред.) як частину величезних дипломатичних зусиль, у яких найвища мета — досягти політичного та дипломатичного зниження напруги, за якою ми спостерігаємо впродовж кількох тижнів», - сказав Корчок.

У рамках гуманітарної допомоги Міноборони Словаччини забезпечить доставку систем для розмінування та медичних матеріалів в Україну.

Відповідно до затвердженого урядом документа, доставка здійснюватиметься або безпосередньо відповідним одержувачам гуманітарної допомоги, або через механізми доставки гуманітарної допомоги, створені в Європейському Союзі або НАТО.

Читайте також: Штати відправляють військових до Словаччини на навчання НАТО

Прем'єр-міністр Едуард Хегер заявив, що разом з європейськими партнерами вони присвячують усі зусилля для деескалації ситуації навколо України, і досягненню домовленості щодо мирного вирішення ситуації.

«Ми всі усвідомлюємо, що будь-який конфлікт буде катастрофічним для всіх сторін», – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ Чеської Республіки Ян Липавський, Республіки Австрія Александер Шалленберґ та Словацької Республіки Іван Корчок відвідали лінію дотику та КПВВ «Станиця Луганська», де оглянули оновлену інфраструктуру й ознайомилися з роботою пункту вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-