Дельфіни гойдаються на хвилях від криголама «Ноосфера»

Дельфіни гойдаються на хвилях від криголама «Ноосфера»

Відео
Укрінформ
Науковці, які прямують до антарктичної станції "Академік Вернадський" на криголамі "Ноосфера" зафіксували рідкісне явище – на хвилях, що утворює судно під час руху, гойдались десятки дельфінів.

Як передає Укрінформ, про це Національний антарктичний науковий центр повідомляє у Фейсбуці.

"Дорогою в порт Лас-Пальмас, що на Канарських островах, команда науково-дослідного криголама "Ноосфера" побачила досить рідкісне явище: десятки дельфінів припливли погойдатися на хвилях, які створювало судно, рухаючись вперед", - ідеться у повідомленні.

За попередніми оцінками, це були продельфіни великолобі (Stenella frontalis). Цей вид зустрічається тільки в Атлантичному океані, від Південної Бразилії до США (Нова Англія) на заході, і до узбережжя Африки на сході. Зазвичай він мешкає на континентальному шельфі, у межах 250-350 км від узбережжя.

Читайте також: Українські полярники показали, як пінгвіни вистрибують з води на берег

"Наразі команда "Ноосфери" просто милувалася дельфінами, а ось на шляху з Чилі в Антарктиду вчені вже робитимуть облік та фотоідентифікацію китоподібних за їхніми хвостами. Це одне з унікальних досліджень українських науковців, про яке ми вже докладно розповідали раніше", - зазначили у НАНЦ.

Читайте також: На станції «Академік Вернадський» зафіксували рекордні +12,7°

Як повідомляв Укрінформ, 28 січня криголам "Ноосфера" вирушив у перший рейс з Одеси на станцію "Академік Вернадський". На борту, крім екіпажу, шестеро українських дослідників Антарктики, а ще 28 вітчизняних науковців приєднаються до них у чилійському порту Пунта-Аренасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-