Ткаченко нарахував за останній час понад 60 дезінформаційних тез у ЗМІ щодо України

Ткаченко нарахував за останній час понад 60 дезінформаційних тез у ЗМІ щодо України

Укрінформ
За останній час в інформаційному просторі поширилося понад 60 дезінформаційних тез щодо України. 

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко поінформував під час брифінгу на тему: "Щодо ролі ЗМІ в інформаційній протидії РФ" в Укрінформі.

"За даними Центру стратегічних комунікацій в інформаційному просторі України поширилося останнім часом більше 60 дезінформаційних тез, що стосувалися в першу чергу загрози з боку РФ, відносин України з НАТО, ситуації в ОРДЛО, збройних силах, енергетиці, політичної та економічної ситуації в Україні, в сфері охорони здоров'я", - сказав Ткаченко.

За словами міністра, більше половини цих дезінформаційних тез стосувалися ескалації на кордонах України, відносин із Заходом і лише 10 - відносин із ОРДЛО.

Читайте також: Ткаченко дав єдиний рецепт українським ЗМІ, які «підхоплюють» хайп західних медіа

Так, зазначив він, 3 лютого Центр спростував інформацію про начебто впровадження обмежень для виїзду за кордон українців призовного віку, які поширювали російські ЗМІ. 4 лютого Центр повідомив про поширення фейку про те, що представники Нацкорпусу виготовляють "саморобну радіоактивну бомбу", 7 лютого було спростовано інформацію росЗМІ, які повідомляли про прибуття на Донеччину найманців із Польщі. Серед таких дезінформаційних тез, за словами Ткаченка, теза про евакуацію до Львова офісу Генпрокурора, та поширення фейку - про мобілізацію Львівського загону Української добровольчої армії для боротьби з сепаратизмом та дезертирством на Заході України.

Також багато дезінформаційних тез було і стосовно вакцинації проти COVID-19.

Читайте також: Ткаченко прокоментував скандал навколо Alina Pash та Євробачення

Як повідомлялося, клієнтам одного з державних банків сьогодні, 15 лютого, почали надходити повідомлення про технічну несправність банкоматів.

Співробітники кіберполіції проаналізували вміст смс-повідомлень і встановили, що вони не несуть фішингового характеру, а є елементом інформаційної атаки й не відповідають дійсності.

Поліція встановлює осіб, причетних до спам-розсилки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-