Патрульний Петрик каже, що глава МВС не спілкувався з ним після появи відео з Трухіним

Патрульний Петрик каже, що глава МВС не спілкувався з ним після появи відео з Трухіним

Укрінформ
Поліцейський Сергій Петрик заявив, що міністр внутрішніх справ Денис Монастирський не спілкувався із ним після того, як у ЗМІ була опублікована інформація щодо ДТП за участю народного депутата Олександра Трухіна.

Про це він заявив у інтерв’ю «Українській правді», передає Укрінформ.

«Ні, нічого не було», - поінформував поліцейський, відповідаючи на питання, чи зв'язувався з ним Монастирський і чи передавав якусь підтримку або навпаки.

Він уточнив, що вважає себе звичайним працівником поліції і звичайною людиною.

«А розуміючи, хто зверху, проти кого ця ситуація, і якого розголосу вона набрала… Я думав, що тут все вирішено, але он як усе розкрутилося. Справді підтримка була колосальна з усіх боків. Знайомі, друзі почали писати, батьки підтримували, колеги по роботі, керівництво теж дуже підтримувало. Казало: «Не переживай, все буде добре». Хоч дуже важко було морально, але ці слова дуже підтримували», - поінформував Петрик.

Відповідаючи на питання, чи пропонував йому хтось більше, ніж Трухін, який давав «150 тисяч бонусів», він зазначив, що про ту ситуацію йому хочеться забути, щоб вона взагалі більше не згадувалася.

«Я хочу прокинутися зранку і поїхати спокійно на роботу. Щоб моє життя було таким, як до цієї ситуації. Але однаково воно вже нікуди не дінеться», - уточнив патрульний.

Говорячи про те, що сталося із сумкою нардепа, яку, за інформацією ЗМІ, зняла його камера, він уточнив, що навіть її не бачив.

Відповідаючи на питання, що на відео, розміщеному у ЗМІ, цю сумку видно у багажнику, Петрик поінформував, що камеру працівника поліції не завжди вдається правильно закріпити.

Він пояснив, що у день цієї ДТП закріпив свою камеру на поясну систему.

«Мені так краще було допомагати людям, я був максимально мобільний, і камера не бовталась. Да, можливо, десь я її перевішував. Тому, як ви кажете, камера дивилась на сумку, а моя увага в цей момент була закріплена за іншою дією. Можливо, за телефоном, може за кимось спостерігав, когось контролював», - сказав Петрик.

Він уточнив, що ні на місці самої ДТП, ні після неї своїми очима він цю сумку не бачив.

Читайте також: ДБР не призначало експертизу відеозапису з депутатом Трухіним

Як повідомлялося, Трухін 23 серпня 2021 року начебто спричинив дорожньо-транспортну пригоду на Бориспільській трасі при в'їзді в Київ. Внаслідок ДТП постраждали шестеро людей, серед яких двоє дітей, а також голова Комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. За кілька днів після ДТП деякі ЗМІ почали видаляти опубліковану про це інформацію.

31 серпня процесуальний керівник у справі щодо ДТП за імовірної участі Трухіна доручив подальше розслідування цієї події слідчим Державного бюро розслідувань.

1 лютого журналісти видання “Українська правда” оприлюднили розслідування щодо цього інциденту. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами «давай я тихенько в ліс піду», а потім обіцяє «поговорити» з очільником МВС Монастирським. Він також заявив, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Депутат звертався до правоохоронця та обіцяв «знайтися» потім та «віддячити».

За даними ЗМІ, цього правоохоронця звуть Сергій Петрик.

ЗМІ також інформували, що на місці ДТП була сумка, у якій нібито були гроші.

У МВС заперечують, що Трухін намагався «домовитися» із міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, і наголошують, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань. Зі свого боку у ДБР заявляють, що слідчі не мали у своєму розпорядженні відео з ДТП за участю депутата.

2 лютого Трухіна виключили зі складу партії «Слуга народу». Президент Володимир Зеленський підтримав таке рішення політсили.

Трухін заявив, що слідчі та адвокати заборонили йому коментувати перебіг розслідування.

2 лютого в Офісі генпрокурора повідомили, що кримінальне провадження щодо Трухіна за фактом пропозиції ним надання неправомірної вигоди розслідуватиме НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-