В Україні запрацював новий електронний кабінет водія

В Україні запрацював новий електронний кабінет водія

Укрінформ
В Україні запрацював новий електронний кабінет водія - серед іншого, він став адаптованим для мобільних пристроїв.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Головного сервісного центру МВС.

“Дотримання обіцянок – це індикатор репутації структури. Все просто: прагнемо змін на краще, ставимо цілі, обіцяємо собі, командно працюємо і виконуємо для вас. Тому не дивно, що довелося побути без електронного кабінету водія лише кілька днів, і ми вже зараз презентуємо новий — модернізований”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Водійські права, техпаспорт і студентський квиток у «Дії» приймаються нарівні з паперовими

За даними ГСЦ МВС, попередній онлайн-сервіс був створений чотири роки тому, щоб надавати громадянам однаково зручний доступ до найпопулярніших послуг сервісних центрів МВС.

Уточнюється, що його переваги українці відчули відразу, бо це зекономило масу часу і зусиль клієнтів.

“Також за цей період ми отримали унікальний досвід, сотні ваших відгуків, пройшли шлях від втілення простих послуг до переведення найзатребуваніших в електронний формат. Тепер електронний кабінет водія став адаптованим для мобільних пристроїв, максимально захищений і стійкий до зовнішніх кіберзагроз”, - зазначається у повідомленні.

Як поінформували в установі, дизайн відповідає візуальному стилю сервісних центрів МВС – мінімалізм, а структура інтуїтивно зрозуміла.

Читайте також: «Прописка» і довідка про несудимість: у «Дії» запустили нові послуги

У Головному сервісному центрі МВС поінформували, що наразі е-кабінет водія містить такі сервіси, як картка водія, автопарк, штрафи, електронна черга.

Зокрема, сервіс “Картка водія” відображає національне та міжнародне посвідчення водія; “автопарк” - відображає відомості про зареєстровані за фізичними особами транспортні засоби, відмітки про страховий поліс та належного користувача, історію реєстрацій авто; сервіс “Штрафи” - відображає інформацію про штрафи за порушення ПДР, де користувачі будуть мати можливість їх оплачувати.

У сервісі “електронна черга” можна здійснити запис до електронної черги найзручнішого для громадян територіального сервісного центру МВС.

“Протягом декількох тижнів Електронний кабінет водія наповнюватиметься сервісами. І вже у ІІ кварталі 2022 року його роботу буде відновлено у повному обсязі. А громадяни знову зможуть користуватися зручними електронними послугами без обмежень”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На українських дорогах встановили вже майже 300 камер автофіксації

Зазначається, що новий проєкт реалізований ДП “ІНФОТЕХ”, що є активним учасником розвитку цифрової інфраструктури МВС.

Як повідомлялося, 24 січня набула чинності угода між урядами України та Італії про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-