Україна та Італія знову обмінюють посвідчення водія за спрощеною процедурою – МВС

Україна та Італія знову обмінюють посвідчення водія за спрощеною процедурою – МВС

Укрінформ
У Головному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ поінформували, що у понеділок набула чинності угода між урядами України та Італії про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба ГСЦ МВС.

«24 січня набула чинності угода між Кабінетом Міністрів України та урядом Італійської Республіки про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія. Документ був підписаний 20 липня 2021 року у Римі і діятиме 5 років», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що нова угода була укладена у зв’язку із закінченням дії попередньої, укладеної у 2015 році строком на 5 років. Зазначається, що над узгодженням документу працювали МВС України і Міністерство інфраструктури та транспорту Італії.

«Відтепер кожний громадянин України, який переїжджає на проживання в Італію, зможе конвертувати власне національне посвідчення водія на італійський відповідник за спрощеною процедурою. Не треба повторно складати теоретичний і практичний іспити. А це насамперед дозволить зменшити бюрократичну тяганину та зекономити кошти для багатьох наших співвітчизників», - підкреслюється у повідомленні.

Читайте також: У новому році водії отримають оновлені права: що змінилося

Зокрема, за період дії попередньої угоди було отримано і опрацьовано понад 22 тисячі запитів щодо обміну національних посвідчень громадянами України в Італії.

Як переконані в установі, це ще раз доводить, що питання є надзвичайно актуальним для українців, які легально проживають і працюють в Італії. «Процедура обміну займає певний час, адже для з’ясування дійсності документів проводиться спеціальна перевірка. При видачі нового італійського посвідчення водія українське вилучається. Відповідно італійці будуть здавати свій національний документ при отриманні українського», - йдеться у повідомленні.

За даними відомстві, дія цієї угоди поширюється на громадян України, які: легально проживають в Італії; є резидентами Італії менш як чотири роки; мають чинні українські посвідчення водія.

Читайте також: Відтепер посвідчення водія можна отримати через Укрпошту

Як повідомлялося, Посольство України в Італії поінформувало, що українсько-італійська Угода про взаємне визнання та обмін посвідчення водія тимчасово припинила свою чинність від 1 червня 2021 року.

20 липня у Римі у рамках візиту міністра інфраструктури України Олександра Кубракова до Італії було підписано нову Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія.

17 листопада 2021 року Кабінет Міністрів затвердив угоду між урядами України і Італіїї про взаємне визнання і обмін посвідчень водія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-