На українських дорогах встановили вже майже 300 камер автофіксації

На українських дорогах встановили вже майже 300 камер автофіксації

Укрінформ
На українських дорогах станом на кінець 2021 року уже встановлені майже 300 камер автофіксації порушень ПДР, і там, де вони знаходяться, аварійність знижується на 65%.

Про це у Фейсбуці написав заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, говорячи про підсумки цього року для системи МВС, передає Укрінформ.

“Щодо підсумків року. Зокрема, пріоритет перший, озвучений міністром: мінімізація смертності на дорогах. Обіцянка виконана, і майже 300 камер автофіксації порушень ПДР вже на дорогах. І там, де вони (встановлені — ред.), - аварійність знижується до 65 %”, - поінформував він.

Також, за словами Єніна, уперше за 30 років Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції почав безкомпромісну боротьбу з продажем посвідчень водія. “А “ділкам” з автошкіл, які працюють у зв'язці з корупціонерами, (правоохоронці — ред.) показали, що це — погана ідея. Якщо Вам відомі подібні випадки — welcome, пишіть мені у Фейсбук”, - уточнив Єнін.

За даними заступника міністра, поліція також продовжує впроваджувати у відділках такого собі “цифрового офіцера”, або систему відеомоніторингу “Custody Records”, яка слідкує за дотриманням прав затриманих та самих поліцейських. Така система є вже у 7 відділках поліції і в подальшому з’явиться ще у 20, написав Єнін.

“Інший пріоритет міністра, - це збереження життів дітей у пожежах та на воді. Комплекс дій, упроваджених рятувальниками ДСНС, дав зростання цих показників. І на воді ми вже фіксуємо зниження (смертності дітей — ред.) на 15%”, - поінформував він.

Серед іншого, Єнін зазначив, що ДСНС входить у наступний рік із новими 24 підрозділами добровільної пожежної охорони, і що рятувальники цьогоріч отримали оновлення авіаційного парку та іншої техніки.

“Це, звичайно, далеко не все, що встигли зробити за чотири місяці роботи у МВС, але те, що варто уваги кожного. Нам, безумовно, є з чим працювати й до чого рухатися. Плани на наступний рік — більш ніж амбітні. Бажаю кожному з нас сил та терпіння для позитивних змін. З прийдешніми святами”, - уточнив заступник міністра.

Як повідомлялося, 20 грудня сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України запустили масштабну кампанію із виявлення та протидії фактам корупції у стінах сервісних центрів МВС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-