Ізраїльські вчені дослідили вплив COVID-вакцини на плід вагітних

Ізраїльські вчені дослідили вплив COVID-вакцини на плід вагітних

Укрінформ
Ізраїльські вчені Інституту досліджень та інновацій лікарняної каси "Маккабі" провели масштабне дослідження, присвячене впливу щеплення від коронавірусу, зробленого під час вагітності, на розвиток плода та на новонароджену дитину.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NEWSru.co.il.

З березня по жовтень 2021 року вчені зібрали дані про 24 тисячі породіль, 17 тисяч з яких зробили щеплення під час вагітності. Під час порівняння даних вчені враховували вік матерів, термін вагітності, демографічні показники та сезонну вакцинацію від грипу.

Вчені проводили порівняння за такими показниками, як вага новонароджених, випадки їх госпіталізації, вроджені вади, дитяча смертність і наскільки часто у кожній групі відбувалися передчасні пологи.

Читайте також: Використання мРНК-вакцин проти коронавірусу не впливає на вагітність – ЕМА

У статистиці також було враховано дані про 2 тисячі новонароджених, матері яких зробили щеплення під час першого триместру вагітності – найважливішого періоду у формуванні плода.

У звіті зазначається, що передчасні пологи в групі вакцинованих жінок відбувалися в 4,2% випадках, у групі невакцинованих цей показник становив 4,8%. Немовлята вакцинованих матерів у 5,1% випадків потребували госпіталізації (цей показник у другій групі становив 5,3%).

У звіті також йдеться, що вроджені вади у дітей зустрічалися в обох групах з однаковою частотою. Крім того, не було виявлено різниці у показниках дитячої смертності в обох групах.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 11 лютого зафіксували 406 562 409 випадків інфікування коронавірусом. Зокрема, померло 5 809 100 осіб, одужало 326 728 473 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-