В Україні запровадять електронний кабінет ветерана - Лапутіна

В Україні запровадять електронний кабінет ветерана - Лапутіна

Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів України планує запровадити електронний кабінет ветерана у 2022 році.

Як заявила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна на офіційному врученні державних нагород ветеранам АТО - учасникам Invictus Games, цього року відовство вбачає пріоритетним завданням цифрові трансформації ветеранських послуг, повідомляє кореспондент Укрінформ.

«Вчора була прийнята постанова Кабінетом Міністрів, яка саме унормовує електронне посвідчення на рівні з паперовими. Наразі це дуже важливий крок саме у нормативно-правовому аспекті, тому що попередньо був прийнятий закон України, це підзаконний акт, який удосконалює систему цифровізації ветеранських послуг. І коли ми вже отримали нормативно-правове закріплення, в нас вже є підготовлені відповідні цифрові інструменти, ми працюємо з Міністерством цифрової трансформації України для того, щоб найближчим часом запровадити електронний кабінет ветерана. Це відбудеться цього року», - заявила Лапутіна.

Читайте також: Електронна платформа стане рекламним майданчиком для ветеранського бізнесу – Лапутіна

Створення особистого кабінету дасть можливість ветеранам отримати довідкову інформацію стосовно пільг, які вони отримують відповідно до своєї пільгової категорії. Крім того, в онлайн-режимі можна буде отримати інформацію про вже отримані пільгові послуги. Лапутіна вкотре зазначила, що в процесі цифровізації важливо забезпечити надійний захист персональних даних ветеранів. Міжнародною неурядовою організацією «IREX» ініційовано проведення “білої” хакерської атаки в рамках саме цього проєкту. Це дозволить знайти вразливі місця програмного забезпечення, виправити недоліки й таким чином удосконалити систему перед запуском.

Читайте також: Юлія Лапутіна, міністр у справах ветеранів

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів запровадив е-посвідчення ветерана, яке буде доступне в «Дії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-