Навесні міста-фіналісти «Молодіжної столиці» презентують свої програми

Навесні міста-фіналісти «Молодіжної столиці» презентують свої програми

Ексклюзив
Укрінформ
Представники міст-фіналістів національного конкурсу «Молодіжна столиця України - 2023» навесні публічно презентують свої плани та програми заходів, які втілюватимуть у життя у разі перемоги.

Про це заступник міністра молоді та спорту Марина Попатенко повідомила в коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Вже навесні буде фінал. Буде публічна презентація, де ми оцінюватимемо те, що запропонують міста-учасники. Там можна буде побачити що презентує громада. Дуже важливо, щоб на презентації була синергія представників молодіжної спільноти громади та представників органів влади. Важливо розуміти, що є спільна зацікавленість, спільні ініціативи у просуванні питань у громаді», - сказала Попатенко.

Водночас вона наголосила, що присутність представників влади на публічній презентації не дає підстави розраховувати на якість додаткові бали, але свідчить про високу зацікавленість на високому рівні у просуванні молодіжних питань.

Заступник міністра молоді та спорту зазначила, що за звання переможця національного конкурсу «Молодіжна столиця України – 2023» цього разу будуть змагатися 10 міст: Буча, Вінниця, Івано-Франківськ, Луцьк, Маріуполь, Миколаїв, Полтава, Ужгород, Умань та Чернівці. Представникам цих міст вже надали інформацію щодо другого етапу конкуру. До 25 лютого вони мають підготувати програму заходів «Молодіжної столиці України – 2023», заповнити відповідну форму та надіслати її на попередній розгляд Наглядової ради конкурсу.

«Дуже важливо, щоб на другому етапі вже було деталізоване чітке бачення, чіткі ініціативи щодо того, що будуть втілювати у життя. Тобто, це чіткі дії на майбутнє, що громада планує робити», - додала вона.

Попатенко підкреслила, що головна мета конкурсу полягає у тому, аби молоді люди активізувалися та брали участь у прийнятті важливих рішень на рівні громади, реалізовували стратегії розвитку громад.

Як повідомляв Укрінформ, загалом було подано 35 заявок від міст для участі у конкурсі «Молодіжна столиця України – 2023».

Читайте також: "Молодіжна столиця України – 2023". Оголошення про старт подачі заявок на національний конкурс

Національний конкурс «Молодіжна столиця України» проводиться щорічно з 2017 року за ініціативи Міністерства молоді та спорту України, громадської організації «Український інститут міжнародної політики» та громадської спілки «Національна молодіжна рада України».

Положення про конкурс затверджено наказом Мінмолодьспорту від 17 квітня 2019 року № 1905, зареєстрованим в Міністерстві юстиції 10 травня 2019 року за № 482/33453.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-