"Молодіжна столиця України – 2023". Оголошення про старт подачі заявок на національний конкурс

Укрінформ
6 жовтня, 10:00 - пресконференція на тему: «Оголошення про старт національного конкурсу «Молодіжна столиця України – 2023» 

Організатори: Міністерство молоді та спорту України; ГО «Український інститут міжнародної політики»; ГС «Національна молодіжна рада України».

Учасники: Марина Попатенко - заступник міністра молоді та спорту України; Надія Афанасьєва - директор ГО "Український інститут міжнародної політики"; Юліан Кріцак - голова ГС "Національна молодіжна рада України".

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Заявки на конкурс “Молодіжна столиця України” прийматимуть до 25 листопада

В Україні стартувало подання заявок на участь у національному конкурсі “Молодіжна столиця України” – 2023". Зробити це можна до 25 листопада цього року.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомила заступник міністра молоді та спорту Марина Попатенко.

"Сьогодні ми анонсуємо старт подачі заявок для участі у конкурсі "Молодіжна столиця України – 2023", який буде тривати до 25 листопада 2021 року", - сказала Попатенко.

Вона нагадала, що 2017 року Міністерство молоді та спорту спільно з ГО «Український інститут міжнародної політики» та ГС «Національна молодіжна рада України» започаткувало національний конкурс з відзначення найкращого міста для проживання та розвитку молоді.

"Метою конкурсу є узагальнення і поширення кращих європейських та світових практик у сфері молодіжної політики. Надзвичайно важливим у цьому є обмін досвідом між молодими людьми з різних частин України; проведення тематичних заходів упродовж цілого року задля активного залучення молодих людей для участі у всіх сферах життя на місцевому та регіональному рівнях", - зазначила заступник міністра.

За її словами, 25 вересня на Всеукраїнському форумі Молодіжної столиці України в Тернополі було оголошено старт конкурсу, а 29 вересня розпочався період подання заявок містами на перший тур.

Серед переможців конкурсу попередніх років - Львів, Кам'янець-Подільський, Тернопіль та Острог.

"Міністерство молоді та спорту щороку в місті-переможці організує Всеукраїнський форум молодіжної столиці, участь у якому бере молодь з усієї України", - додала Потапенко.

Директор ГО "Український інститут міжнародної політики" Надія Афанасьєва зазначила, що участь у конкурсі можуть брати усі міста України - незалежно від кількості мешканців, розміру території чи адміністративного статусу.

Зазначалося, що конкурс "Молодіжна столиця України" було створено як вітчизняний аналог загальноєвропейського конкурсу "Молодіжна столиця Європи".

Голова ГС "Національна молодіжна рада України" Юліан Кріцак повідомив, що місто Львів подало заявку на конкурс "Молодіжна столиця Європи".

"Львів уже увійшов у фінал... До переліку півфіналістів, які боротимуться за титул Європейської молодіжної столиці, увійшли міста Кишинів (Молдова), Гент (Бельгія) та Веспрем (Угорщина), - сказав він.

Як повідомлялося, Тернопіль передав почесний статус "Молодіжна столиця України-2022" місту Острог Рівненської області.

У 2020 році під час форуму «Молодь Оffline» місто Тернопіль офіційно отримало статус Молодіжної столиці України 2020 року. Через пандемію коронавірусу статус місту було продовжено ще на 2021 рік, тож впродовж двох років у Тернополі активно проводилися наукові, пізнавальні, мистецькі заходи, а в рамках відзначення Міжнародного дня молоді-2021 презентовано унікальну карту молодіжних об’єднань Тернопільської міської територіальної громади.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-