В Етичній раді заявили, що перевірка членів ВРП не означає відсторонення їх від посад

В Етичній раді заявили, що перевірка членів ВРП не означає відсторонення їх від посад

Укрінформ
В Етичній раді поінформували, що початок оцінювання чинних членів Вищої ради правосуддя не тягне за собою відсторонення їх від посад та зупинення їхніх повноважень.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сайті Етичної ради.

«Етична рада повідомляє, що відповідно до положень Закону України 1635-ІХ, початок оцінювання діючих членів ВРП не тягне за собою відсторонення їх від посад та зупинення їх повноважень. Відсторонення від посади та зупинення повноважень діючого члена ВРП можливе лише після завершення оцінювання, проведення співбесід та винятково за умов встановлення його невідповідності критеріям доброчесності і суддівської етики», - ідеться в повідомленні.

Також в Етичній раді звертають увагу, що оцінювання кандидатів на посаду члена ВРП на відповідність критерію професійної етики та доброчесності розпочалося 24 грудня 2021 року і вже 21 лютого 2022 року заплановані співбесіди з кандидатами.

Читайте також: Вища рада правосуддя торік звільнила 201 суддю

Як повідомлялося, раніше у Вищій раді правосуддя заявили, що Етична рада не дотримала вимог закону щодо порядку та черговості оцінювання, що має наслідком порушення принципу інституційної безперервності діяльності ВРП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-