Уряд дозволив витрачати «тисячу за вакцинацію» впродовж дев'яти місяців

Уряд дозволив витрачати «тисячу за вакцинацію» впродовж дев'яти місяців

Укрінформ
Уряд збільшив термін використання коштів у рамках "єПідтримки" за вакцинацію з 4 до 9 місяців.

Як передає Укрінформ, про це представник уряду в парламенті Тарас Мельничук повідомив у Телеграмі.

"Кабінет Міністрів України прийняв рішення внести зміни до Постанови "Деякі питання надання допомоги в рамках Програми "єПідтримка", якими передбачив наступне: надання додаткової допомоги у розмірі 500 грн у разі отримання бустерної дози вакцинації; надання особам віком від 60 років та особам з інвалідністю І та ІІ групи, що перебувають на обліку в централізованому банку даних з проблем інвалідності, допомоги у розмірі 1 тисячі гривень для придбання лікарських засобів та оплати вартості житлово-комунальних послуг”, - ідеться у повідомленні.

Крім того, уряд збільшив термін використання коштів у рамках "єПідтримки" за вакцинацію. Тепер їх можна буде витратити упродовж не чотирьох, а дев'яти місяців із дня зарахування.

Читайте також: Люди з інвалідністю зможуть витрачати «ковідну» тисячу на ліки та комуналку вже у лютому - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, з 19 грудня 2021 року в Україні офіційно запрацювала державна програма "єПідтримка", що передбачає виплату тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Кошти міг отримати кожен громадянин України, котрий досяг 18 років і має в застосунку "Дія" зелений COVID-сертифікат вакцинації.

Уряд 19 січня 2022 року ухвалив рішення щодо розширення цієї держпрограми. З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років можуть витратити 1 тис. грн на ліки. З 7 лютого дію програми розширили на підлітків.

Читайте також: Нацслужба здоров’я оплатить медзакладам вакцинацію проти COVID-19

8 лютого Президент Володимир Зеленський заявив, що за два тижні після запуску програми "єПідтримка" вона стала однією з найпопулярніших серед громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-