Вперше у світі: виставку віртуальної реальності про безпеку дітей в інтернеті відкрили в Україні

Вперше у світі: виставку віртуальної реальності про безпеку дітей в інтернеті відкрили в Україні

Фото
Укрінформ
У Києві презентували першу у світі виставку віртуальної реальності щодо безпеки дітей в інтернеті, створену українцями.

Як розповіла засновниця освітнього проєкту #stop_sexтинг Анастасія Дьякова, подорож у віртуальний світ занурює в історію підлітка, який постраждав від спілкування в інтернеті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це перша в світі віртуальна реальність, в якій ви потрапляєте в кімнату підлітка і вивчаєте, які рішення він приймав в інтернеті, з якими ризиками він стикнувся, і можете повпливати на рішення, які, врешті-решт, він прийме», - заявила Дьякова.

За статистикою, 96% дітей віком 10-17 років постійно користуються інтернетом, з них третина проводить у мережі до п'яти годин щодня. Дослідження Internet Watch Foundation говорить про те, що найуразливішою групою для інтернет-злочинців є дівчата 11-13 років.

Читайте також: Мінцифри розробило Концепцію забезпечення прав дітей у кіберпросторі

Саме тому, освітній проєкт #stop_sexтинг за підтримки посольства Великої Британії в Україні у Міжнародний день безпечного інтернету 9 лютого розпочинає Дні безпечного інтернету в Києві та Київській обасті.

Дні безпечного інтернету в Києві та області - це комплекс подій, спрямованих на навчання дітей, батьків та спеціалістів безпечній поведінці в інтернеті та запобігання випадкам сексуального насильства в цифровому середовищі.

Виставка є першою у світі віртуальною реальністю на тему безпеки дітей в інтернеті, розроблену українцями. Під час подорожі у віртуальний світ ви опинитеся у кімнаті підлітка, який постраждав від спілкування в інтернеті, у форматі квесту дослідите його досвід та спільно з ним зможете прийняти рішення щодо подальших дій.

Виставка працюватиме у Палаці дітей та молоді у Києві, біля метро "Арсенальна", з 10 до 15 лютого, з 10:00 до 19:00.

Куратор виставки - Євгенія Смирнова. Виставка створена за підтримки компанії Київстар, Посольства Великої Британії в Україні, технологічного партнера Sensorama Lab, VR-STORE та EdEra. Партнер виставки Creative States.

#stop_sexтинг - найбільший в Україні освітній проєкт щодо захисту дітей в інтернеті. Отримав премію Глобального договору ООН та загалом навчив більше ніж півмільйона дітей та батьків безпеці в інтернеті. В межах інформаційної кампанії торкнувся мільйонів українських родин, а також створили з Урядовим контактним центром першу в країні консультаційну лінію щодо безпеки дітей в інтернеті 1545.

Фото: Stop_sexтинг 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-