Мінцифри розробило Концепцію забезпечення прав дітей у кіберпросторі

Мінцифри розробило Концепцію забезпечення прав дітей у кіберпросторі

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації розробило Концепцію забезпечення прав дітей у кіберпросторі та план заходів з її реалізації.

Про це в Укрінформі під час презентації загальнонаціонального опитування «Безпека в інтернеті» повідомила заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

«На сьогодні є потреба в розвитку навичок безпеки користувачів інтернету в Україні. І ми розробили Концепцію забезпечення прав дітей у кіберпросторі та план заходів з її реалізації. Мета документа - захист дітей від онлайн-загроз, зокрема кібербуліну, шахрайства, сексуальної експлуатації та дезінформації», - поінформувала вона.

За словами заступниці міністра, під час розробки концепції фахівці розглянули широке коло загроз, які існують в кіберпросторі для дітей, а також використали найкращі практики, провівши консультації з міжнародними експертами.

Так, концепція та план заходів передбачають, зокрема, забезпечення безпечності та захищеності дітей під час використання інтернету в освітньому процесі та у повсякденному житті.

Читайте також: Рада ухвалила закон про стимулювання розвитку цифрової економіки

І для цього, як зазначила Іонан, передбачається вдосконалення законодавства щодо правопорушень і кіберзлочинів, скоєних проти дітей в кіберпросторі, та посилення спроможності правоохоронних та судових органів.

Наразі концепція та план перебувають на фінальному етапі погодження з боку зацікавлених міністерств та органів і незабаром очікується внесення на погодження урядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-