У парламенті Словаччини депутат облив прапор України, посольство вимагає вибачень

У парламенті Словаччини депутат облив прапор України, посольство вимагає вибачень

Відео
Укрінформ
Посольство України у Словаччині вимагає вибачень від словацьких депутатів, причетних до інциденту з українським прапором у парламенті країни. 

Як передає Укрінформ, відповідну заяву диппредставництво оприлюднило у Твітері.

Українські дипломати нагадали, що міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок під час візиту до Києва 8 лютого підтвердив тверду незмінну позицію Словаччини в підтримці України.

«Маємо підтримку і Національної Ради Словаччини. Негідне поводження з прапором України з боку депутатів Марека Котлеби та Андрея Медвецьки не може її похитнути! Засуджуємо й вимагаємо вибачень», - заявили у посольстві України.

Читайте також: У Маріуполі дали рік тюрми неповнолітньому за підпал прапора України

Як повідомлялося, 8 лютого депутати від проросійських партій SMER та «Народної партії Наша Словаччина» намагалися зірвати позачергове засідання словацького парламенту, на якому планувалося затвердити оборонну угоду зі США. Депутати від ультраправої партії «Народна партія Наша Словаччина» Петер Крупа та Андрей Медвецьки заблокували трибуну і розтягнули перед мікрофоном прапор Словаччини.

Натомість представники партії «Свобода та Солідарність» (SaS) Яна Циганікова та Мирослав Жіяк розтягнули перед трибуною прапор України. Після цього депутат Медвецьки взяв пляшку води і почав обливати прапор України, а потім і депутатів, які його тримали.

Фото: facebook.com/lukas.banacky

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-