Ексспівробітнику СБУ присудили 5,5 року за ґратами через «бурштинові» хабарі

Ексспівробітнику СБУ присудили 5,5 року за ґратами через «бурштинові» хабарі

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок колишньому співробітнику СБУ у вигляді 5 років і 6 місяців позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Телеграмі.

«7 лютого 2022 року Апеляційна палата ВАКС визнала винуватим за ч. 3 ст. 368 ККУ та засудила до реального позбавлення волі колишнього оперуповноваженого Вишгородського міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області», - йдеться у повідомленні.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що співробітник СБУ запропонував співзасновнику підприємства, у якого під час обшуку було вилучено обладнання для обробки бурштину та 55 кг бурштинової сировини, за 50 тис. доларів вчинити вплив на слідчого у кримінальному провадженні із метою повернення цього обладнання.

Окрім того, слідство встановило, що ця особа неодноразово висловлювала вимоги про щомісячну передачу йому неправомірної вигоди у сумі 5-7 тисяч доларів за невтручання в здійснення господарської діяльності підприємства.

9 липня 2021 року суд першої інстанції визнав фігуранта винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 ККУ, та призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, строком на 3 роки.

«Разом з тим, ВАКС виправдав вказану особу за ч. 3 ст. 368 ККУ. Не погоджуючись з таким вироком суду, прокурор оскаржив його до суду апеляційної інстанції. Колегія суддів Апеляційної палати ВАКС, заслухавши доводи сторін, частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора – визнала винуватим за ч. 3 ст. 368 ККУ та призначила покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на три роки та конфіскацією майна», - уточнюється у повідомленні.

Разом із тим, АП ВАКС задовольнила клопотання обвинуваченого та звільнила його від покарання за ч. 2 ст. 369-2 ККУ у зв’язку із закінченням строків давності.

Читайте також: Ексзаступнику глави Укргазвидобування дали п’ять років в’язниці за хабар прокурору

Також суд змінив запобіжний захід із застави на тримання під вартою, і колишнього співробітника СБУ взято під варту у залі суду.

Зазначається, що вирок Апеляційної палати ВАКС набирає законної сили з моменту його оголошення та може бути оскаржений в касаційному порядку безпосередньо до Касаційного кримінального суду Верховного Суду.

Читайте також: Екскерівник відділу прокуратури Київщини отримав п'ять років за хабарництво - САП

Як повідомлялося, Вищий антикорсуд засудив двох колишніх суддів Голосіївського райсуду столиці до семи років позбавлення волі за отримання 8 тис. доларів хабаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-