Базова зарплата медиків не виключає надбавок, премій та інших доплат - МОЗ

Базова зарплата медиків не виключає надбавок, премій та інших доплат - МОЗ

Укрінформ
Медичні працівники, на яких поширюється ухвалена урядом постанова, не можуть отримувати менше, ніж 20 000 та 13 500 гривень відповідно, однак це не фіксований рівень заробітної плати, а лише встановлений мінімум.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

«13 500 гривень середньому медичному персоналу та 20 000 гривень лікарям – це базовий рівень заробітної плати. Тобто нижче за ці цифри лікарям та медичним сестрам, які працюють в державних та комунальних медзакладах, нараховувати не повинні. Водночас це не фіксована заробітна плата. Це означає, що ні лікар, ні медсестра не мають отримувати менше коштів, однак можуть отримувати більше. Якщо медичний заклад спроможний і має необхідні фінанси», – зазначив заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко.

Читайте також: Шмигаль доручив розробити інструменти розв'язання проблем із виплатами зарплат медикам

Понад цю суму медикам може нараховуватися доплата за стаж, категорію, нічні, святкові та інші види доплат.

Зазначається, що диференціація заробітної плати має проводитися керівником медичного закладу. Адже після того, як лікарні стали самостійними підприємствами, саме керівник медичного закладу відповідає за розподіл коштів та визначає, який відсоток бюджету закладу має бути спрямовано у фонд заробітної плати.

Як зазначають у МОЗ, підвищення базової заробітної плати медикам не передбачає, що відтепер фахівці з мінімальним стажем і фахівці з вислугою років мають обов'язково отримувати ідентичну заробітну плату. Адже уряд встановив лише мінімум, нижче якого не може опускатися зарплата медичного працівника.

Читайте також: Тимошенко закликав медиків повідомляти про невиплату підвищеної зарплати

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня 2022 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову про підвищення зарплати медпрацівникам.

Ця постанова розповсюджується на всі державні та комунальні заклади охорони здоров'я, а також установи та підприємства, які уклали договір з НСЗУ. Документ передбачає підвищення базового рівня заробітної плати для лікарів та медичних сестер. З 1 січня 2022 року зарплата лікаря повинна бути не менше 20 тис. грн, для медичної сестри - 13,5 тис. грн, забезпечення даного рівня заробітної плати визначено в бюджеті на 2022 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-