«єПідтримку» щодо придбання ліків цього тижня розширять на осіб з інвалідністю

«єПідтримку» щодо придбання ліків цього тижня розширять на осіб з інвалідністю

Укрінформ
Кабінет Міністрів цього тижня ухвалить рішення про розширення ініційованої Президентом програми «єПідтримка», і тоді, крім людей, старших за 60 років, купувати ліки за надані державою кошти зможуть і особи з інвалідністю I та ІІ груп.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на селекторній нараді в Офісі Президента України, передає Укрінформ із посиланням на офіційне інтернет-представництво глави держави.

«Цього тижня уряд ухвалить рішення про розширення ініційованої Президентом програми «єПідтримка»: окрім людей, старших за 60 років, купувати ліки за надані державою кошти зможуть і особи з інвалідністю I та ІІ груп», - йдеться у повідомленні.

За словами Шмигаля, також найближчим часом з’явиться можливість витрачати 1 тис. грн на комунальні послуги.

Загалом у рамках програми «єПідтримка» українцям перераховано 7,8 млрд грн.

Прем’єр-міністр дав доручення Міністерству фінансів зробити прогноз виплат за бустерну вакцинацію.

Читайте також: За програмою «єПідтримка» українці вже витратили 2,6 мільярда - Мінекономіки

Як повідомлялося, з 19 грудня 2021 року в Україні офіційно запрацювала державна програма "єПідтримка", що передбачає виплату тисячі гривень громадянам, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19. Кошти міг отримати кожен громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку "Дія" зелений COVID-сертифікат вакцинації.

Уряд 19 січня 2022 року ухвалив рішення щодо розширення цієї держпрограми. З 24 січня повністю вакциновані українці віком від 60 років можуть витратити 1 тис. грн на ліки.

З 7 лютого отримати 1000 грн в рамках програми "єПідтримка" зможуть українці від 14 років, які мають дві дози щеплення від COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-