YouTube заблокував канали, пов'язані з Медведчуком

YouTube заблокував канали, пов'язані з Медведчуком

Укрінформ
Платформа YouTube заблокувала канали «Перший незалежний» та UkrLive, що належать соратникам Віктора Медведчука.

Як передає Укрінформ, наразі канал «Перший незалежний» недоступний. За повідомленням платформи, «акаунт заблокований за порушення правил спільноти YouTube».

Як повідомляє «Детектор медіа», канали «Перший незалежний» і UkrLive, які знаходяться під санкціями РНБО, заблокували у ніч проти 4 лютого.

Мовники назвали блокування «цензурою», а також повідомили, що змінили адресу і ведуть трансляції на інших каналах в YouTube.

«Фактично з одного боку українська влада в 2021 році незаконно закрила п’ять телевізійних каналів, які її критикували. З іншого боку – американська корпорація YouTube намагається позбавити українських глядачів можливості знати правду. Ми вважаємо ці дії цензурою», – говориться в заяві мовників.

Читайте також: YouTube заблокував канали самопроголошених «республік Л/ДНР»

Як повідомлялося, у грудні 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 28 грудня про санкції проти телеканалів «Перший незалежний» і UkrLive соратників народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука.

Санкції строком на п’ять років запроваджені проти ТОВ «Медіахолдинг Новини», створеного співробітниками закритих телеканалів Медведчука, ТОВ «Тайм Медіа» і ТОВ «Телепростір». За даними «Детектор медіа», компанії пов’язані з народними депутатами з «ОПЗЖ» Нестором Шуфричем і Тарасом Козаком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-