Синод ПЦУ позбавив сану «призначенців» Філарета

Синод ПЦУ позбавив сану «призначенців» Філарета

Укрінформ
Синод Православної церкви України заборонив колишньому предстоятелю УПЦ КП Філарету здійснювати рукоположення та позбавив сану осіб, яких він іменував архієреями.

Про це з посиланням на сайт Православної церкви України повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, Синод на своєму засіданні розглянув порушення архієреєм на спокої Філаретом (Денисенком) та його послідовниками канонічного порядку.

«На підставі раніше ухвалених Священним Синодом рішень було визначено, що колишній предстоятель Української православної церкви Київського патріархату преосвященний Філарет (Денисенко) є архієреєм Православної церкви України на спокої, якому... з червня 2019 р. канонічно заборонено звершувати дії, які належать до компетенції єпархіального архієрея та предстоятеля Церкви, зокрема заборонено скликати і очолювати зібрання для вирішення питань церковного управління, заборонено здійснювати рукоположення в будь-який священний сан тощо», - ідеться в повідомленні.

Також указується, що всі особи, які з червня 2019 року були іменовані Філаретом архієреями, насправді не мають архієрейського рукоположення і сану.

Тому, наголошують у ПЦУ, «за розбійницьке привласнення архієрейських титулів і повноважень та інші дії, спрямовані на провокацію розділень в Українській православній церкві» ці особи підлягають церковному суду і позбавленню священного сану.

Читайте також: Верховний Суд відмовився розглядати позов Філарета щодо створення ПЦУ

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня 2018 року в Києві відбувся об'єднавчий церковний Собор, на якому створили ПЦУ та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія.

Під час собору Філарет підписав рішення про ліквідацію Української православної церкви Київського патріархату. Однак згодом він оприлюднив звернення, у якому оголосив, що Київський патріархат продовжує існувати, а він залишається чинним патріархом.

У серпні 2020 року Філарет звернувся до суду з позовом про визнання недійсним рішення Помісного Собору та скасування реєстрації ПЦУ.

Фото: pomisna.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-