Як отримати COVID-сертифікат про бустерну дозу - роз'яснення МОЗ

Як отримати COVID-сертифікат про бустерну дозу - роз'яснення МОЗ

Укрінформ
Для оновлення цифрового сертифіката після бустерної вакцинації необхідно в застосунку "Дія" надіслати запит на отримання нового документа про щеплення.

Як передає Укрінформ, відповідне роз'яснення у Фейсбуці оприлюднило Міністерство охорони здоров'я.

"COVID-сертифікат про бустер не оновлюється автоматично. Для його генерації потрібно в Дії створити та надіслати у вкладці "Послуги" запит на отримання нового COVID-сертифіката. За кілька секунд у вкладці "Документи" з'явиться новий цифровий документ", - йдеться у роз'ясненні МОЗ.

У випадку, якщо сертифікат про бустерну дозу не з'являється, в МОЗ припускають, що була зроблена помилка під час внесення даних про щеплення.

Читайте також: У ЄС почали діяти нові правила для цифрових COVID-сертифікатів

"Щоб виправити її, зверніться до лікаря, який робив вам щеплення від COVID-19, та перевірте разом з ним, чи правильно внесені дані про вакцинацію до електронної системи охорони здоров'я, а саме для бустера: ревакцинація, 1-ша доза з 1-шої, причина вакцинації: "щеплення за станом здоров'я (планово)", - роз'яснили в МОЗ.

Читайте також: У бюджеті передбачені гроші для виплати 500 гривень за бустерне щеплення - Мінфін

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ дозволив бустерну дозу вакцини проти COVID-19 особам від 18 років 6 січня 2022 року. Оптимальний термін для проведення бустерної вакцинації становить від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації. Люди з ослабленим імунітетом, яким показана додаткова доза ковід-вакцини, можуть зробити бустерне щеплення через 3 місяці після проведення додаткового щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-