Майже 30 вантажівок: до Києва прибула гуманітарна допомога від Польщі

Майже 30 вантажівок: до Києва прибула гуманітарна допомога від Польщі

Фото
Укрінформ
До Києва прибуло близько 280 тонн гуманітарної допомоги від Уряду Республіки Польщі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, гуманітарну допомогу в Україну, з пункту пропуску на кордоні «Дорогуськ-Ягодин», відправили зранку 31 січня.

Цю підтримку організував уряд Польщі спеціально на запит української сторони.

Вантаж до Києва доставляла колона з 29 вантажівок, яку супроводжували рятувальники ДСНС. І вже сьогодні, 1 лютого, вантаж прибув до Києва.

До Києва прибуло понад 120 тонн гуманітарної допомоги від Уряду Республіки Польщі / Фото: Інна Бородаєва, Укрінформ

Як повідомили у пресслужбі ДСНС, близько 280 тонн допомоги передав Уряд Республіки Польща для України.

"1 лютого польські рятувальники доправили до Києва вантаж, який Україна отримала від Республіки Польща. Засоби боротьби із коронавірусною хворобою, а також медичне приладдя - усе це передається Державній службі з надзвичайних ситуацій та буде використано для потреб населення по всій країні", - йдеться у повідомленні.

Так, Польща передала Україні медичне приладдя, табірні ліжка, ковдри та постільну білизну. Також Україна отримала 2 мільйони масок для захисту від COVID-19.

Читайте також: Литва відрядила в Україну місію для оцінки потреб у додатковій допомозі

Польська сторона у листі до ДСНС висловила сподівання, що ця підтримка допоможе громадянам України в умовах нинішньої кризової ситуації, а також триваючої боротьби із коронавірусною хворобою.

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня під час пресконференції у Варшаві голова Бюро національної безпеки (BBN) Польщі Павел Солох заявив, що Польща прийняла рішення про передачу українській стороні боєприпасів оборонного характеру для захисту, а не наступальних дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-