Начальника охорони Януковича арештували заочно

Начальника охорони Януковича арештували заочно

Укрінформ
Колишньому заступнику начальника Управління державної охорони України – начальнику Служби безпеки Президента України, якому ДБР повідомило про підозру у дезертирстві, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це інформує пресслужба відомства, передає Укрінформ.

“На даний час органом досудового розслідування отримано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні, а стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Янукович подав ще один позов проти Верховної Ради - депутатка

Зазначається, що у листопаді 2021 року слідчі повідомили йому про підозру у дезертирстві.

Як встановило слідство, на початку 2014 року генерал-майор перебував у відрядженні на території АР Крим, де керував заходами щодо охорони експрезидента Віктора Януковича. Однак після завершення відрядження він не лише не повернувся до місця служби, а й виїхав за межі України. При цьому діяв він за попередньою змовою з іншими військовослужбовцями Управління державної охорони України.

Читайте також: Путін може використати Януковича для «легалізації» вторгнення - Гармаш

Також колишній начальник охорони Януковича організував незаконне переправлення експрезидента через державний кордон України. Це дало можливість Януковичу з 2014 року переховуватись від органів досудового розслідування та суду.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення особи через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 408 ККУ (дезертирство за попередньою змовою групою осіб).

Читайте також: Справу про держзраду і скаргу Януковича на вирок повернули в суд першої інстанції

У відомстві не вказали прізвища експосадовця. Водночас, за даними Радіо Свобода, начальником служби безпеки Віктора Януковича був Костянтин Кобзар.

Видання також повідомляє, що в березні 2015 року прокуратура Київської області оголосила Кобзаря в розшук через перешкоджання проведенню мирної акції біля "Межигір’я".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-