Путін може використати Януковича для «легалізації» вторгнення - Гармаш

Путін може використати Януковича для «легалізації» вторгнення - Гармаш

Відео
Укрінформ
Позбавленого Верховною Радою України звання президента Віктора Януковича може використати Росія, щоб легалізувати можливе військове вторгнення в Україну.

Про це заявив у «Суботньому інтерв’ю» Радіо Свобода учасник Мінських переговорів з урегулювання на Донбасі Сергій Гармаш, передає Укрінформ.

«Я думаю, що Віктор Янукович буде використаний чисто для того, щоб направити Путіну (знову ж таки це вже було) таке «прохання» про те, щоб він увійшов. І юридично в Путіна «будуть» такі підстави. Але це якщо наш суд вже зовсім з глузду з’їде і поверне Януковичу його повноваження. Я сподіваюся, що не настільки вже наші судді... Не знаю, не буду дипломатично казати – які», – зауважив Гармаш.

Читайте також: Справа про держзраду: Верховний Суд залишив без змін вирок Януковичу

Нагадаємо: Віктор Янукович після своєї втечі до Росії неодноразово стверджував, що його незаконно усунули з посади президента у 2014 році. На цьому наполягає і вище керівництво Росії. Зокрема, президент Володимир Путін на пресконференції 23 грудня минулого року вкотре назвав події Майдану 2014 року в Україні «держперворотом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-