Ляшко пояснив, чому до стаціонарів госпіталізується менше людей з COVID-19

Ляшко пояснив, чому до стаціонарів госпіталізується менше людей з COVID-19

Укрінформ
До стаціонарів госпіталізуються менше людей з коронавірусом через новий штам Омікрон.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі Свобода слова на ICTV міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

"Що ми бачимо сьогодні — в стаціонари госпіталізуються менше людей, тут є декілька факторів чому це відбувається. Тому що кількість імунізованих збільшилася, які перенесли хворобу, які вакцинувалися, але і особливості Омікрону також змінилися. Він вражає верхні дихальні шляхи, швидше передається від людини до людини , але менше вражає легені і менше з’являється кисневозалежних пацієнтів", - сказав Ляшко.

Читайте також: Госпіталізацій з Омікроном на третину менше, ніж із Дельтою – Ляшко

Водночас міністр нагадав, що зростання випадків коронавірусної хвороби фіксується вже три тижні. Згідно з прогнозами, на піку цієї хвилі в Україні може реєструватися до 60 тисяч випадіків COVID-19 за добу.

"З кожним тижнем у нас збільшуються випадки коронавірусної хвороби у два рази, і це ми вже відмічаємо три тижні. Як показує практика європейських країн, які першими вийшли на пік захворюваності по ковіду з домінуючим штамом Омікрон, то така кількість тижнів від початку спалаху до виходу на пік триває місяць - п'ять тижнів", - сказав Ляшко.

Читайте також: В Україні - 22 026 нових випадків коронавірусу

При цьому, за його словами, в Україні вже три тижні поспіль уже зростає захворюваність, і ще два тижні постійно буде рости кількість зареєстрованих добових випадків хвороби. Тому МОЗ розраховує дійти до 60 тисяч хворих на добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-