Госпіталізацій з Омікроном на третину менше, ніж із Дельтою – Ляшко

Госпіталізацій з Омікроном на третину менше, ніж із Дельтою – Ляшко

Укрінформ
Штам Омікрон швидко поширюється, проте частка госпіталізованих із ним на третину менша, ніж пацієнтів із Дельтою.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За необхідності госпіталізації, частота якої при Омікроні є принаймні на третину меншою, ніж при Дельті, сформована мережа закладів буде готова прийняти пацієнта на одне із майже 70 тисяч вже виділених ліжок з киснем. І окрему увагу ми в цій хвилі приділяємо готовності дитячих лікарень до госпіталізації хворих на COVID-19. Через здатність нового штаму Омікрон до швидкого поширення відповідно зростає і частка захворілих серед найбільш активного населення - молоді та дітей, які велику частину свого буденного життя проводять у великих колективах чи в колі друзів», - сказав Ляшко.

Читайте також: У Данії виявили заразніший різновид Омікрона

Він додав, що, за даними наукових досліджень, Омікрон більш активно розмножується у верхніх дихальних шляхах, і це є однією з причин більш стрімкого поширення вірусу.

«Оскільки, якщо більша кількість вірусу концентрується в носоглотці, йому звідти легше потрапити в аерозолі та крапельки, що розлітаються при диханні чи чханні інфікованої людини. Ось чому важливо носити маску, яка прикриває ніс і рот», - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 27 січня рівень госпіталізацій через COVID-19 по країні становить 47,7 на 100 тис. населення.

Читайте також: Вакцинація трьома дозами захищає від тяжких наслідків Омікрону – професор Гарварду

За даними МОЗ, майже 100% ліжок, виділених для лікування COVID-19, забезпечені киснем. Торік уряд закупив 15 тис. кисневих концентраторів, також закуплено 355 кисневих станцій для забезпечення автономного киснепостачання лікарень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-