Ткаченко дав поради, як не зазнавати впливу інформатак

Ткаченко дав поради, як не зазнавати впливу інформатак

Відео
Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко дав поради, як себе убезпечити від впливу інформаційних атак.

Про це міністр розповів у ефірі "Сніданку з 1+1", передає Укрінформ.

"У мене є кілька порад, яким чином убезпечити себе від попадання у вир неспокою. Ви можете бути впевненими, що перед вами елемент інформаційної атаки, якщо бачите відверте оперування абстрактними поняттями, не конкретними. Використання переходу на особистості, оцінка дій. Тобто коли замість "порушив умови договору" кажуть "він зрадник". Шукати джерела інформації, потрібно докопуватися, звідки ця інформація прийшла. Безперечно, від вас чекають прояву емоцій, коли ви читаєте ту чи іншу інформацію. І перш ніж реагувати, потрібно витягнути себе з цього стану і подивитися, що насправді відбувається", – сказав Ткаченко.

За його словами, доказ у вигляді фото не є приводом вірити певному інформаційному повідомленню, бо його теж можна сфальсифікувати.

Читайте також: Незалежна медійна рада проведе у регіонах тренінги про роботу в умовах ескалації конфлікту

Ткаченко зазначив, що в інформатаках беруть участь професійні команди, люди, які знають, як можна розхитати свідомість суспільства і на неї впливати.

"Одне з завдань РФ – щоб ми були в паніці. Але ми прекрасно знаємо, що за нами правда, тому піддаватися такій паніці, щоб стати здобуттям ворога, точно не варто", – додав міністр.

Читайте також: Ткаченко закликав журналістів не гратися з інфоприводами, що вигідні ворогу

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 жовтня 2021 року "Про Стратегію інформаційної безпеки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-