Незалежна медійна рада проведе у регіонах тренінги про роботу в умовах ескалації конфлікту

Незалежна медійна рада проведе у регіонах тренінги про роботу в умовах ескалації конфлікту

Укрінформ
Незалежна медійна рада (НМР) планує у 2022 році провести у регіонах для журналістів низку тренінгів про те, як треба працювати в умовах ескалації збройного конфлікту.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це голова цієї ради, юрист, експерт у сфері міжнародного розвитку Антоніна Черевко сказала під час онлайн-дискусії «Незалежна медійна рада: робота з порушеннями медійного законодавства, взаємодія з Комісією з журналістської етики та подальші кроки».

«Це для місцевих журналістів, для місцевої влади чи прессекретарів, це для студентів місцевих факультетів журналістики або навіть для студентів-юристів, які хочуть спеціалізуватися на медіаправі. Спікерами будемо запрошувати як місцевих журналістів, так і наших колег медіаекспертів, членів НМР з Києва та думаємо запросити експертів саме з безпеки, тому що кожен тренінг буде поділений на дві частини», - сказала Черевко.

За її словами, у першій частині учасників вчитимуть писати про збройні конфлікти, про ескалацію, про військові дії, вчитимуть перевіряти інформацію та виокремлювати фейки, боротися з дезінформацією. А друга частина буде присвячена саме безпеці журналістів під час роботи у зоні загострення конфлікту. «Будемо говорити про дуже практичні речі, починаючи з того, як вдягатися, що мати із собою, як контактувати із редакцією, якщо немає інтернету або іншого зв'язку, які мінімальні заходи безпеки вживати для того, щоб вижити», - додала голова НМР.

Читайте також: Як боротися з дезінформацією Росії — поради спецпредставниці Держдепу

Черевко відзначила, що вже заплановані такі навчання на Одещині, Херсонщині та у Запоріжжі, а згодом буде проведе ще у двох містах на півночі країни.

За її словами, формат заходів поки що залишається під питанням, адже буде залежати від ситуації в країні. «Якщо тільки у нас буде щонайменша можливість, то, безумовно, пріоритетом буде проведення їх офлайн. Приїхати та посидіти за цим круглим столом із нашими місцевими колегами. Якщо це буде неможливо із певних причин, які стосуються здоров'я або безпеки, то заходи будуть онлайн. Тоді буде певний «плюс», адже більше людей зможуть узяти в них участь. Будемо говорити про те, що можна публікувати, а що не можна, що може зашкодити здоров'ю українських військових та місцевого населення», - сказала вона.

На переконання голови НМР, представники ЗМІ після подібних тренінгів матимуть більше шансів не тільки вижити, а і якісно зробити свою роботу.

Читайте також: Нацрада закликає медіа не маніпулювати новинами про війну, які лякають людей

Як повідомлялося, Незалежна медійна рада є громадським консультативним та експертним органом, який покликаний просувати високі професійні стандарти журналістики та саморегулювання в українському медіасекторі шляхом надання фахових висновків, коментарів та рекомендацій, що базуються на міжнародних стандартах, національному законодавстві та етичних стандартах професійної журналістики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-