Академія СБУ за 30 років випустили понад 50 тисяч співробітників спецслужб

Академія СБУ за 30 років випустили понад 50 тисяч співробітників спецслужб

Укрінформ
Національна академія СБУ, яка 27 січня відсвяткувала ювілей - 30-річчя створення, єдина в Україні готує оперативних працівників для українських спецслужб

Про це ректор академії Андрій Черняк сказав у своєму відеозверненні, передає Укрінформ.

"Усі ми об'єднані прагненням служити нашій державі. Тому ювілей академії – свято для всіх, хто проходив службу або працював у нашому навчальному закладі за ці 30 років і для кого ця академія стала початком професійного життя", – сказав Черняк.

За його словами, за 30 років академія випустила близько 50 тисяч співробітники СБУ, представники інших відомств безпеки та секторів оборони, зокрема і новостворенних. Ректор наголосив, що академія СБУ єдина в Україні готує оперативних працівників для українських спецслужб.

Ректор додав, що лише за останній рік у навчальному закладі відбулося багато змін, зокрема реформували структуру академії, розширили перелік спеціальностей, розпочали підготовку кіберфахівців, посилили міжнародну взаємодію та організацію спецпроєктів, осучаснили матеріальну базу закладу та технічні можливості навчання.

Читайте також: У СБУ розповіли, як реагувати на масові повідомлення про мінування

Черняк наголосив у коментарі Укрінформу, що академія змінюється та оновлюється, реагуючи на нові потреби часу, зокрема створено новий напрямок по кібербезпеці. «Ми розуміємо, що зараз значна частина загроз знаходиться у мережі. Цей напрямок є одним з ключових і тому ми в тому році започаткували нову спеціальність – кіберзахист, забезпечення державної безпеки в інформаційній сфері», - відзначив він.

Черняк уточнив, що питання кіберзахисту вивчається на всіх спеціальностях, зокрема на філології і при підготовці оперативного працівника. Тобто робиться акцент на тому, що всі спеціальності мають бути максимально пов’язані. "Зокрема якщо кіберзахист це спеціалізація, то це 70 відсотків – кібер, 20 контррозвідки і 10 - мови. Якщо філологія, то 70 відсотків – мови, 20 кібер і 10 контррозвідки", - зазначив він.

За словами ректора, в академії посилили і економічну складову, тому що протидія тероризму не може бути реальною без протидії фінансуванню тероризму. І протидія спецслужбам іноземних країн, зокрема РФ, не може працювати без протидії фінансування спецслужб РФ і контрольованих нею структур.

Черняк додав, що вже в цьому році буде розширено співпрацю з іншими вишами, Держзв'язком кіберполіцією і РНБО. «Ми розуміємо. Що лише консолідуючи зусилля ми зможемо досягти результату», наголосив він.

Ректор відзначив, що академія постійно переймає досвід міжнародних партнерів. У 2021 році було проведено більше 30 зустрічей з іноземними партнерами і взяли участь у більше 20 форумів міжнародних.

«Наші незмінні цінності – професіоналізм, порядність, патріотизм. Ми готуємо офіцерів спецслужби, вірних професії та Військовій присязі», - наголосив Черняк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-