Вакцинація від COVID-19 врятувала близько 18 тисяч життів – Ляшко

Вакцинація від COVID-19 врятувала близько 18 тисяч життів – Ляшко

Укрінформ
В Україні завдяки вакцинації від COVID-19 вдалося зберегти 18 тисяч життів.

Як передає Укрінформ, про це під час години запитань до уряду у Вреховній Раді сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"За даними математичного моделювання, завдяки вакцинації в Україні врятовано 18 тисяч життів. Це стільки ж, скільки від коронавірусної хвороби померло наших громадян у перший рік пандемії", - сказав Ляшко.

Читайте також: Ляшко сказав, коли COVID-вакцинацію можуть дозволити для дітей віком 5+

Зараз, за даними урядовця, від COVID-19 вакциновано однією дозою вже половину дорослого наслення, 47% - двома дозами, майже третина мільйона отримали додаткову або бустерну дозу.

На 2022 рік, за його словами, стратегія з вакцинації полягатиме в ревакцинації бустерною дозою тих, хто отримав базовий курс щеплення у 2021 році, а також використання трикратної вакцинації - базовий курс щеплення та бустерна доза для нових пацієнтів.

Ляшко наголосив, що перебоїв з постачання вакцин не буде.

Читайте також: Як викликати мобільну бригаду на вакцинацію

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко та команда МОЗ працюють майже у цілодобовому режимі у напрямку боротьби з коронавірусом.

«Міністр охорони здоров'я робить усе можливе для того, щоб українці мали змогу вакцинуватися, були захищеними й не хворіли на коронавірус. Абсолютно практично робота 24/7 і міністра, і всього міністерства, так само як і всіх українських медиків сьогодні», - сказав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ зараз в Україні в наявності біля 10 млн доз вакцини проти COVID-19. Як заявляв раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, Україна законтрактувала на 2022 рік 25 млн Pfizer, 6,5 млн вакцини Коронавак. Також очікується поставка протягом року 10 млн доз вакцини по механізму COVAX.

Читайте також: «єПідтримка»: українці за два дні купили ліків на понад 6,5 мільйона

МОЗ планує організувати роботу близько 800 мобільних бригад, які будуть пересуватися по селах, щоб місцеві мешканці мали доступ до щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-