Ляшко сказав, коли COVID-вакцинацію можуть дозволити для дітей віком 5+

Ляшко сказав, коли COVID-вакцинацію можуть дозволити для дітей віком 5+

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я дозволить ковід-вакцинацію дітей віком 5+, якщо виробник внесе відповідні зміни в інструкції до вакцини.

Як передає Укрінформ, про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Ми додатково спілкуємося з бюро ВООЗ, з виробниками (ковід-вакцин - ред.) , які пройшли додаткові клінічні випробування і використовують вакцини проти коронавірусної хвороби для вакцинації дітей від п'яти років і старше. У разі внесення відповідних змін до реєстраційних документів імунобіологічних препаратів МОЗ точно не буде ставити блок, для того щоб розширити контингент українців, які підлягають щепленням проти коронавірусної хвороби", - сказав Ляшко.

Читайте також: Від початку року серед хворих на COVID-19 вдвічі побільшало дітей - МОЗ

За його словами, на сьогодні жоден виробник вакцини поки не вніс зміни до інструкцій зареєстрованих імунобіологічних препаратів, якими використання вакцин проти COVID-19 дозволяється для дітей віком від п'яти років.

Міністр нагадав, що нині в Україні є можливість вакцинувати дітей від 12 років і старше, оскільки виробники вакцин внесли відповідні зміни до інструкцій по використанню імунобіологічних препаратів.

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 15 278 387 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-