Медикам у разі невиплати підвищених зарплат радять звертатись на «гарячу лінію»

Медикам у разі невиплати підвищених зарплат радять звертатись на «гарячу лінію»

Укрінформ
Усі українські медики отримають підвищені заробітні плати, а для тих медзакладів, яким бракує на це коштів, передбачений окремий механізм дофінансування.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко сказав журналістам після години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"Для медзакладів, в яких не буде вистачати коштів для виплати цієї зарплати, є окремий механізм дофінансування з державного бюджету Міністерством охорони здоров'я. Тому ми впевнені, що всі зарплати будуть виплачені", - сказав Ляшко.

Водночас він зауважив, що у МОЗ відкрилася "гаряча лінія", на яку можна звертатися у разі невиплати. "Ми будемо фіксувати всі сигнали про невиплату, для того, щоб належним чином управлінськими рішеннями відреагувати на порушення постанови Кабінету Міністрів, яка встановлює базовий рівень зарплат для медичних працівників у закладах охорони здоров'я", - сказав міністр.

Читайте також: По всій Україні локдауну не буде – Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня 2022 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову №2, згідно з якою розмір нарахованої зарплати медпрацівникам закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності установлюється не менше 20 000 гривень лікарям та на рівні не менше 13 500 гривень для посад молодших спеціалістів з медичною освітою. Постанова застосовується з 1 січня 2022 року.

Держава дофінансує лікарні, які неспроможні виплачувати медпрацівникам підвищену зарплату, за окремим пакетом НСЗУ, який видаватиметься на пів року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-