У МОЗ прогнозують 40-60 тисяч випадків COVID-19 на добу у найближчі тижні

У МОЗ прогнозують 40-60 тисяч випадків COVID-19 на добу у найближчі тижні

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я прогнозує, що у найближчі тижні в Україні реєструватимуть від 40 тис. до 60 тис. випадків COVID-19 на добу.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає кореспондент Укрінформу.

"За оцінками МОЗ, у найближчі тижні (Україна - ред.) вийде на пікові значення захворюваності на COVID-19. Кількість випадків інфікування очікується на рівні 40-60 тис. осіб на добу. Ці цифри вдвічі вищі від пікових значень минулої хвилі", - заявив Ляшко.

Водночас він додав, що очікується "на третину менше померлих, ніж на пікові минулої хвилі" - завдяки вакцинації.

Читайте також: В Україні виявили 34 408 нових випадків коронавірусу

Міністр також зауважив, що хоча за два останні тижні кількість виявлених випадків COVID-19 подвоїлася, кількість госпіталізованих збільшилася лише на третину

Ляшко зазначив, що наразі незайнятих ковід-ліжок в Україні понад 44 тисячі, вільними є дві третини ліжок, які забезпечені киснем..

Глава МОЗ наголосив: поява вакцин, дієвих противірусних препаратів та менш агресивних штамів коронавірусу дають змогу говорити про те, що в 2022 році пандемія COVID-19 може завершитися.

Як повідомлялося, за час пандемії в Україні виявлено 3 980 610 випадків коронавірусу, зокрема 99 882 летальні, одужало 3 608 094 особи. За останню добу зареєстровано 34 408 нових випадків COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-