Розстріл у Дніпрі: у МВС створили спеціальну слідчу комісію

Розстріл у Дніпрі: у МВС створили спеціальну слідчу комісію

Укрінформ
У МВС створено спеціальну слідчу комісію, яка має встановити причини трагедії у Дніпрі, де нацгвардієць застрелив п'ятьох осіб та ще п'ятьох поранив.

Про це в ефірі ТСН повідомив Денис Монастирський, передає Укрінформ із посиланням на Департамент комунікації МВС.

“З мого боку призначено службову перевірку та створено спеціальну комісію, яку очолив перший заступник Євгеній Єнін. Упродовж місяця вона має ретельно перевірити цей випадок і дати пропозиції стосовно того, що необхідно змінити, аби таких ситуацій ніколи не сталося в майбутньому”, - повідомив очільник МВС.

Як зазначається, комісія має надати пропозиції щодо необхідних змін у порядку проходження строковиками служби в Національній гвардії та Державній прикордонній службі.

Читайте також: Стрілянина у Дніпрі: Мотив убивств все ще залишається загадкою

Монастирський також поінформував, що за висновками слідчої комісії МВС будуть зроблені кадрові рішення щодо осіб, які "були причетні до допущення цієї ситуації".

Міністр висловив співчуття родинам військовослужбовців, які сьогодні загинули.

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня близько 3:40 у Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, нацгвардієць застрелив чотирьох військовослужбовців та одну цивільну жінку, ще п'ятеро осіб дістали поранення. Стрілець з автоматичною зброєю втік з місця злочину. Близько 9.30 його затримали в м. Підгородне.

Читайте також: Родинам загиблих у Дніпрі нацгвардійців виплатять по 1,8 мільйона

За даними правоохоронців, стріляв у військовослужбовців нацгвардієць Артемій Рябчук 2001 року народження. Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили йому про підозру у вбивстві, дезертирстві та викраденні зброї.

Чотирьох із п'яти військовослужбовців, поранених у Дніпрі, прооперували, двоє з них у вкрай тяжкому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-