Слідчі ДБР повідомили нацгвардійцю Рябчуку про підозру у вбивстві

Слідчі ДБР повідомили нацгвардійцю Рябчуку про підозру у вбивстві

Укрінформ
Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили нацгвардійцю Артему Рябчуку про підозру у вбивстві, дезертирстві і викраденні зброї.

"Слідчі уже повідомили Артему Рябчуку про підозру", – зазначила вона.

Сапьян уточнила, що нацгвардійцю інкримінують порушення за ст. 115 (умисне вбивство), ст. 410 (викрадення і привласнення зброї) і ст. 408 (дезертирство) Кримінального кодексу.

За словами радниці відомства, наразі слідчі уже провели огляд місця вбивства і місця затримання, провели допити свідків і одного з поранених, який перебуває у лікарні ім. Мечникова.

Читайте також: Поліція показала, як затримували нацгвардійця Рябчука

Працівники ДБР проведуть слідчі дії, які дозволять встановити, чи не перебував Рябчук у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. І у найкоротший термін буде призначена експертиза щодо його психічного стану, розповіла радниця з комунікацій.

Наразі слідство розглядає кілька версій трагедії, серед яких і можливі позауставні відносини, які могли стати причиною вказаного злочину.

"Інформація щодо бійки, яка трапилася кілька місяців тому, та цькування затриманого іншими військовослужбовцями, вже перевіряється слідчими", – зазначила Сапьян.

ДБР також розпочало слідство у справі щодо службової недбалості керівництва Нацгвардії, що могла призвести до цієї трагедії.

"Буде проведене ретельне розслідування умов, через які цей злочин став можливим. Також слідство вивчатиме, як був організований процес несення служби, як відбувалася охорона об’єктів, які були статутні відносини. І це стосується не лише частини, де сталася трагедії, а усіх інших частин Нацгвардії", – поінформувала Сапьян.

Читайте також: Нацгвардійці та поліцейські здають кров для поранених внаслідок стрілянини у Дніпрі

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня, близько 3:40, у Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу нацгвардієць застрелив чотирьох військовослужбовців і одну цивільну жінку, ще п’ять осіб отримали поранення.

Стрілець з автоматичною зброєю втік з місця злочину. Вранці 27 грудня його затримали.

За даними правоохоронців, стріляв у військовослужбовців нацгвардієць Артем Рябчук, 2001 року народження.

Читайте також: Чотирьох поранених у Дніпрі прооперували - двоє з них у вкрай тяжкому стані

27 січня ДБР порушило справу щодо службової недбалості керівництва Національної гвардії України, що призвела до трагедії на території Південного машинобудівного заводу у Дніпрі, а також справу за фактом розстрілу військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-