Антон Геращенко розповів про «дніпровського стрілка»

Антон Геращенко розповів про «дніпровського стрілка»

Укрінформ
Ексзаступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що нацгвардійця, який влаштував смертельну стрілянину у Дніпрі, звуть Артем Рябчук, він призовник з Ізмаїла.

Про це Геращенко написав у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"В обов'язки Артема Рябчука, який розстріляв своїх товаришів по службі, входила охорона території заводу "Південмаш". Він був призовником строкової служби з міста Ізмаїл Одеської області. Виріс без батька", - йдеться в повідомленні.

Геращенко зазначив, що насамперед перед слідством стоятиме питання, що стало мотивом такого жахливого злочину. Вивчатиметься питання, чи військовослужбовець не піддавався психологічному тиску в колективі. А також як він проходив медичну комісію, за висновками якої йому надано право доступу до бойової зброї.

Як пише інтернет-видання «Бессарабія INFORM», Рябчука у рідному селі характеризують позитивно.

За інформацією видання, до призову на строкову службу у жовтні 2021 року Рябчук мешкав у селі Броска Ізмаїльського району. Його батько помер у 2018 році, з рідних залишилися мати та сестра. Староста села Броска Світлана Москвич зауважила, що Артемія знають лише з позитивної сторони. Молодик від навчання та роботи не ухилявся. Бажання служити виявив сам.

В.о. директора Ізмаїльського аграрно-технічного коледжу Сергій Савицький у коментарі виданню розповів, що Рябчук минулого року закінчив навчання. Навчався за спеціальністю «організація та ведення фермерського господарства».

«Студент як студент. Навчався добре. У нас до нього претензій не було, ні до навчання, ні до поведінки», – розповів в.о. директора.

Він зазначив, що Артемія Рябчука ніколи не було помічено у конфліктах з однокурсниками, він не потрапляв у неприємні ситуації з викладачами.

Після отримання диплому і до призову на строкову службу працював комірником в одному з дистриб'юторських підприємств Ізмаїла.

Читайте також: Розстріл військовослужбовців у Дніпрі: ДБР відкрило справу

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі близько 3:40 ранку на території Південного машинобудівного заводу нацгвардієць застрелив чотирьох товаришів по службі та цивільну жінку. Ще п'ятеро дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-