Інститут нацпам’яті презентував альбом зі світлинами фотокорів «Укрінформу»

Інститут нацпам’яті презентував альбом зі світлинами фотокорів «Укрінформу»

Фото
Укрінформ
Український інститут національної пам’яті спільно з Укрінформом та видавничим домом «Антиквар» презентували фотоальбом до 30-ї річниці проголошення Незалежності України - «Незалежність. Найкращий час».

Презентація фотоальбому відбулась під час пресконференції в Укрінформі.

УІНП презентував альбом зі світлинами фотокореспондентів «Укрінформу» / Фото: Інна Бородаєва, Укрінформ

"У цій добірці фотографій закарбована пам'ять, яка найкраще передається емоціями. І в контексті тих подій, які відбувалися останні 30 років. Частину цих фотографій ніколи ніхто не бачив, вони практично всі сформовані з бази Укрінформу, що дуже приємно. Вони дозволяють зануритися в ту історію, яка була різною, спогади у нас різні, в тому числі там відображена наша війна на Сході з росіянами. І в час, коли говорять - нападуть чи не нападуть, ми відповідаємо просто - напали вже давно, ще вісім років тому назад ", - сказав під час презентації міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, світлини у фотоальбомі дозволяють кожному відчути заново ті події, які відчувала країна впродовж цих 30 років.

На сторінках видання 30 років Незалежності показані крізь об’єктив фотокореспондентів «Укрінформу». Фотоархів агентства – найбільший у країні, він налічує понад півмільйона фото, тож саме там зберігається найповніший фотолітопис нашої новітньої державності. Більшість світлин опубліковані в альбомі вперше.

Читайте також: В Інституті нацпам’яті вважають шкідливими дискусії про кількість жертв Голодомору

Презентований фотоальбом не є ілюстрованою історією України, радше це сфокусований погляд на шлях, пройдений країною за цей час, на сумні, радісні, хвилюючі та пам’ятні події, свідками й учасниками яких ми були. Кожному з п’яти розділів видання передує есе публіциста, письменника й театрального критика Віталія Жежери, яке допомагає відчути атмосферу й дух на тих відтинках нашого спільного шляху у 30 років завдовжки.

Фотоальбом виданий одразу українською та англійською мовами. Він вийшов друком у видавничому домі «Антиквар».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-