Мінветеранів і Сили тероборони домовилися про співпрацю та комунікацію

Мінветеранів і Сили тероборони домовилися про співпрацю та комунікацію

Укрінформ
Взаємодія Міністерства у справах ветеранів та Сил територіальної оборони сприятиме зміцненню стійкості громад.

Про це заявила міністр Юлія Лапутіна під час зустрічі з командувачем Сил тероборони ЗСУ Юрієм Галушкіним та начальником управління підготовки штабу ТрО Командування Сухопутних військ ЗСУ Сергієм Собком, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінветеранів.

«Взаємодія Мінветеранів та Сил територіальної оборони буде сприяти зміцненню стійкості наших громад. Ми розглядаємо ветеранську політику як елемент національної безпеки, адже зараз в Україні налічується понад 400 учасників АТО/ООС, які є резервом територіальної оборони, запорукою міцності громад та які першими стануть на захист країни у разі посилення російської агресії», - сказала Лапутіна.

Своєю чергою Галушкін зазначив, що Сили тероборони перебувають на етапі активного формування та зацікавлені у тісній взаємодії з ветеранами. «Для нас важливо, щоб активні ветерани, учасники бойових дій залучалися до Сил тероборони як інструктори для методичної підготовки резервістів, а також усього населення, яке виявить бажання долучитися до ТрО», – сказав Галушкін.

Читайте також: Резніков: Тероборона в мирний час налічуватиме 10 тисяч осіб, у воєнний – 130 тисяч

Сторони домовилися про співпрацю та комунікацію.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву», який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-