В Україні торік нарахували понад 4 мільярди збитків довкіллю

В Україні торік нарахували понад 4 мільярди збитків довкіллю

Укрінформ
Державна екологічна інспекція у 2021 році розрахувала понад 4 млрд гривень збитків довкіллю, що на майже 90% більше, ніж за 2020 рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Держекоінспекції.

«У результаті здійснення державного нагляду територіальними та міжрегіональними територіальними органами Держекоінспекції було розраховано понад 4 млрд гривень збитків завданих довкіллю протягом 2021 року», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом минулого року інспектори провели понад 43 тис. перевірок та склали 46,5 тис. протоколів про порушення природоохоронного законодавства у сфері захисту довкілля. Матеріали понад 1,5 тис справ передано до правоохоронних органів.

Із початку 2021 року найбільше порушень стосувались сфери поводження з відходами та засмічення земель. Зокрема, розраховано майже 2 млрд гривень, що 3,5 раза більше, ніж у 2020 році.

Читайте також: Бурштинська ТЕС спростовує інформацію про забруднення через викиди на підприємстві

Як повідомляв Укрінформ, Єристівський гірничо-збагачувальний комбінат повинен сплатити 800 млн грн збитків за самовільне захоплення близько 160 гектарів земель на Полтавщині для розміщення відходів, що утворилися в результаті видобутку корисних копалин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-