Погрози журналістам та перешкоджання роботі: про підозру повідомили 64 особам

Погрози журналістам та перешкоджання роботі: про підозру повідомили 64 особам

Відео
Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру 64 особам за фактами перешкоджання роботі журналістів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція. 

«Із зареєстрованих станом на грудень 2021 року 189 кримінальних проваджень більшість розпочаті за фактами перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. На другому місці - погроза або насильство щодо журналістів», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що найбільше випадків протиправних дій відносно представників засобів масової інформації зафіксували у Києві, Одеській, Львівській, Харківській та Київській областях.

Загалом 64 особам повідомили про підозру, а до суду вже направили 38 обвинувальних актів.

Читайте також: НСЖУ засуджує затримання громадянських журналістів в окупованому Криму

Як зазначається, для запобігання випадкам протиправних дій відносно журналістів Національна поліція налагодила співпрацю із творчими спілками та об’єднаннями. Також представники поліції беруть участь у громадських слуханнях з питань захисту журналістів, де, зокрема, обговорюється питання розслідування кримінальних проваджень за фактами перешкоджання або погроз чи насильства відносно журналістів.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж трьох місяців 2021 року в Україні у рамках «Індексу фізичної безпеки журналістів» зафіксували 21 випадок фізичної агресії проти журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-