ОАСК розглядає 10 позовів про відсторонення від роботи за відмову від COVID-вакцинації

ОАСК розглядає 10 позовів про відсторонення від роботи за відмову від COVID-вакцинації

Укрінформ
У провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва перебуває 10 позовів щодо відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

“В провадженні суду перебуває 10 позовів стосовно відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19. Йдеться про оскарження відповідних позовів Державного космічного агентства, НКРЕКП та Академії патрульної поліції”, - ідеться в повідомленні.

Також повідомляється, що Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України та державного секретаря Мінстратегпрому Олени Спіріної щодо оскарження наказу про відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID.

Читайте також: Відсторонення невакцинованих працівників - роз'яснення Фонду соцстрахування

Згідно з інформацією суду, серед вимог позову - визнати протиправним та скасувати наказ державного секретаря про відсторонення позивача, зобов’язати Мінстатегпром поновити його на роботі та стягнути з міністерства на користь позивача середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Читайте також: Денісова отримала понад 1200 звернень громадян з приводу вакцинації

Як повідомляв Укрінформ, з 8 листопада набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я “Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням”. Відповідно до наказу, обов’язковим щепленням проти COVID-19 підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів та закладів освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-