Фінляндія сприяє обізнаності українців щодо поводження з відходами - Мінрегіон

Фінляндія сприяє обізнаності українців щодо поводження з відходами - Мінрегіон

Ексклюзив
Укрінформ
Фінляндія допомагає підвищувати обізнаність українців щодо правильного поводження з побутовими відходами.

Про це повідомили Укрінформу в Міністерстві розвитку громад та територій у відповідь на інформаційний запит.

"Фінляндія профінансувала інструментарій для українських вчителів 5-7 класів щодо того, як навчати поводженню з відходами та економії ресурсів. Ці навчальні матеріали доступні для загального користування і будуть завантажені на Національну освітню електронну платформу після схвалення Інститутом модернізації змісту освіти", - йдеться у відповіді.

У Мінрегіоні також зауважили, що посольство Фінляндії повідомило про поглиблення двостороннього співробітництва та наголосило на сильній підтримці реформ в Україні, зокрема модернізації інфраструктури управління відходами.

Крім того, як зауважили у Мінрегіоні з посиланням на посольство цієї країни, Фінляндія активно працює над підвищенням обізнаності щодо охорони довкілля шляхом співпраці з громадською організацією "Центр соціальних та медійних ініціатив" за проєктом Zero Waste Academy. В рамках проєкту, серед іншого, проводять навчання для громад щодо керування відходами.

Читайте також: Управління відходами: U-LEAD починає навчальну програму для громад

Як нагадали у Мінрегіоні, на цей час у 1725 населених пунктах України впроваджується роздільне збирання побутових відходів; у 29 населених пунктах працюють 34 сміттєсортувальні лінії, 1 сміттєспалювальний завод і 3 сміттєспалювальні установки. В 11 населених пунктах будують сміттєсортувальні комплекси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-